Včera | Redakce

Hanáci přišli o první body, prohráli v Brodě

První prohra mužů


Utkání v Uherském Brodě mělo ráz typického derby a domácí výborným výkonem oplatili Kroměříži nezdary let minulých. Hanáci nastoupili bez Augustína, Jelínka a Lacigy. Brod je zaskočil rychlou brankou už po 24 vteřinách! Vaculínova trefa nás však nesměla v útočné snaze zastavit. V příštích minutách je na obě strany uděleno po trestu a ve 4. minutě vyrovná Lukáš Kaukič, uvolněný Michaelem Foltýnem. Na průběžném stavu 1:1 se nezmění nic do konce 1. třetiny. Brod působí sebevědomě a číhá na naše chyby, jež by mohl potrestat.

Druhé dějství bude dokonce bezgólové. Naše útočná fáze není ideální, v brance Brodu je junior Tomáš Málek, my však nejsme s to ho překonat. Vyloučení je rovněž minimum, domácí si odsedí příliš mnoho hráčů na ledě – jako Hanáci v úvodní periodě.

Třetí část začne opět nepříznivě, neodoláme nástupu Spartaku, inkasujeme ve 43. minutě z hole Kotkovy. V zápase nás ovšem podrží spolupráce Richarda Lisse s Lukášem Kaukičem. Je z ní vyrovnání na 2:2 ve 47. minutě. Utkání je otevřené, oba celky vědí dávno, že rozhodnou maličkosti. Je ale škoda, že kapitulujeme v čase 59:12, kdy je obtížné duel zachránit, dovést do prodloužení. Nabito měl Jonáš Kočica, pečetil domácí výhru 3:2, uznejme – po srdnatém, kolektivním výkonu našeho soupeře.


Krajská liga mužů

HC Spartak Uherský Brod – HK Kroměříž 3:2 (1:1, 0:0, 2:1)

Branky (asistence) HK Kroměříž:

Kaukič (Foltýn), Kaukič (Liss)

Sestava:

Fajgl – Strýček, Rosendorf, Foltýn, Liss, Hradil, Vávra, Dom. Opravil – Zavřel, Hubík, Světlík – Kaukič, Matějka, Matula – Podešva, Romančík, Jurča
Trenér:
Bc. Zdeněk Bečka

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY