čtvrtek 26. září 2024 | Redakce

Hanáci vyhráli drama v Ostrohu

I druhé utkání jsme zvládli vítězně

Po vysoké výhře nad Brumovem cestovali ve čtvrtek Kroměřížští do Uherského Ostrohu. V rámci krajské ligy za tradičním rivalem! Nástup máme výborný, už ve 3. minutě si vymůžeme přesilovku a od 6. minuty vedeme. To se po "klasické" spolupráci s Jurčou a Kaukičem prosadil Dominik Matula. Ostroh má dost sil a srdnatě vzdoruje, takže náš náskok 0:1 pro 1. třetinu zůstane nezměněn.

Druhé dějství zahájíme impozantně. Slepenými góly Augustína a Zavřela jdeme do trháku 0:3 po pár minutách. Ostroh se nicméně střelecky vzchopí, najde svůj střelecký prach, dotírá... Ve 29. minutě skóruje jeho hráč Zalubil. Podaří se nám znovu odskočit – nyní na 1:4 – Lukášem Kaukičem, ale domácí to o to více nabudí a motivuje. Také oni Juračkou a Galuškou docílí branek v minimálním časovém intervalu. Na 3:4 přitom snižují využitou přesilovkou.
Do 3. periody "vtrhnou" Ostrožané plni odhodlání a hbitě využijí další přesilovku! Stav 4:4 může být ošidný – vzhledem k tomu, že jsme přišli o tříbrankový náskok... Mužstvo Kroměříže však i teď prokáže morálku, bojovnost, kvalitu. Už ve 45. minutě vsítí Hanáci pátou trefu, vítěznou. Jirka Podešva namazal Michalu Romančíkovi, a ten neměl slitování. V závěru trochu tekly nervy, byla znát nervozita, osud duelu byl stále na vážkách. Domácí hráč Andrýsek vyfasoval ve 48. minutě hned tři tresty. Hanáci však výhru udrželi a po dvou zápasech mají plný počet bodů.

Krajská liga mužů
Hokej Uherský Ostroh – HK Kroměříž 4:5 (0:1, 3:3, 1:1)
Branky (asistence) HK Kroměříž:
Matula (Kaukič, Jurča), Augustín (Podešva, Hradil), Zavřel (Světlík, Jurča), Kaukič (Romančík, Hradil), Romančík (Podešva, Vávra)
Sestava:
Fajgl – Augustín, Vávra, Strýček, Rosendorf, Liss, Foltýn, Dom. Opravil – Zavřel, Hubík, Světlík, Kaukič, Matula, Jurča, Podešva, Hradil, Romančík, Jelínek, F. Laciga
Trenér:
Bc. Zdeněk Bečka

Fotogalerie