sobota 28. září 2024 | Redakce

V hanáckém derby udolala Kroměříž Prostějov

Třetí vítězství mužů v sezóně


Ve třetím mistrovském zápase hostila Kroměříž Prostějov, obhájce titulu. Ten měl ihned více ze hry, což přeruší naše přesilovka po 3 minutách hry. Přesto jen místy se nám daří převahu soupeře mazat, hokej vyrovnat. Chybí nám větší tempo, nasazení. Od 10. minuty čelíme zesílenému tlaku, drží nás Tomáš Fajgl v bráně. Vystihne pokus mezi betony, ucpe škvíru u tyčky a nakonec pokryje dvě tři dorážky. Prostějov se dočká až v 15. minutě z přesilovky, vede 0:1.

Výborně vstoupíme do 2. třetiny! Ve 22. minutě nabije Pavel Strýček Zavřelovi, který vyrovná. Ve 29. minutě mají Hanáci přesilovku a poloprázdnou branku mine Jarda Jelínek. V polovině duelu převezme zpětnou přihrávku Zavřelovu najetý Romančík a zamete ji do čeřenu. Krásná akce – otáčíme skóre! Ve 2. části hosty skoro nepustíme do hry, náskok 2:1 je zasloužený, mohl být i vyšší.

Třetí periodu začne náporem Prostějov, ale my ho "odrazíme" – v početních výhodách! Ve 44. minutě využije dvojnásobnou přesilovku Lukáš Světlík a následnou výhodu 5 na 4 rozčísne trefa Podešvova! Hosté však vzápětí snižují, vedeme 4:2. Prostějov rozhodně nic nevzdal a promění další dvě přesilovky, druhou a pak třetí v zápase! V 52. minutě vyrovná na 4:4. Strhující derby ovšem zlomí přesilovka naše, Rosendorfův gól v čase 57:53. Hostům nepomůže k prodloužení duelu ani krátká power-play.


Krajská liga mužů
HK Kroměříž – SK Prostějov 1913 / 5:4 (0:1, 2:0, 3:3)
Branky (asistence) HK Kroměříž:
Zavřel (Strýček), Romančík (Zavřel), Světlík (Hubík, Zavřel), Podešva (Hradil, Jelínek), Rosendorf (Hubík, Strýček)
Sestava:
Fajgl – Foltýn, Vávra, Strýček, Rosendorf, Liss, Augustín, Dom. Opravil – Zavřel, Hubík, Světlík, Romančík, Matula, Jurča, Podešva, Jelínek, Hradil, Kaukič, F. Laciga
Trenér:
Bc. Zdeněk Bečka


Fotogalerie